Donburi er en japansk rett med ris toppet med kjøtt, grønnsaker og teriyakisaus. Vi smaksetter risen med stekt ingefær og smør. Som kjøtt har vi valgt kongereker som vi panerer og sprøsteker. Samtidig sylter vi agurk og reddik så retten får et syrlig element, og blander en kremet slaw med kål og sesammajones. Rekene toppes med teriyakisaus rett før servering, og så er middagen klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kongereker
(Inneholder Skalldyr Kan inneholde Skalldyr)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Jasminris
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Vårløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
½ stk
Lime
75 g
Reddiker
1 stk
Agurk
37.5 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
½ stk
Ingefær
½ g
Chiliflak
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Hvetemel (steg 4)
1 stk
Egg (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen koker.
I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].
Skjær reddik og agurk i tynne, skrå skiver.
Press limesaft i en mellomstor skål. Tilsett sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts], agurk og reddik.
Vend grønnsaker i laken og sett til side. Hell av laken før servering.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål og bland med vårløk og chiliflak [1/2 pose, 2P].
Bland kål, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og asiatisk majones i en stor skål. Sett til siden.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.
Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og bland godt.
Pisk egg [1/2 stk | 1 stk] i en ny liten skål. Tilsett egget i skålen med reker og bland godt.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Rett før srvering, bland panko i skålen med reker, så reker dekkes med et jevnt lag.ses
Stek reker i 1-2 min per side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Det går fint om panko faller av, du kan drysse det over til slutt.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er matt i midten.
Anrett ris, syltede grønnsaker, slaw og stekte reker i dype tallerkener.
Hell teriyakisaus [1/2 pose, 2P] over rekene.
Topp med sesamkrønsj,