Japansk-inspirert kongerekedonburi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk-inspirert kongerekedonburi

Japansk-inspirert kongerekedonburi

med ingefærris og svart sesamslaw

Donburi er en japansk rett med ris toppet med kjøtt, grønnsaker og teriyakisaus. Vi smaksetter risen med stekt ingefær og smør. Som kjøtt har vi valgt kongereker som vi panerer og sprøsteker. Samtidig sylter vi agurk og reddik så retten får et syrlig element, og blander en kremet slaw med kål og sesammajones. Rekene toppes med teriyakisaus rett før servering, og så er middagen klar!

Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kongereker

(Inneholder Skalldyr Kan inneholde Skalldyr)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Jasminris

150 g

Spisskål, skåret

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

1 stk

Vårløk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

½ stk

Lime

75 g

Reddiker

1 stk

Agurk

37.5 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

½ stk

Ingefær

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Hvetemel (steg 4)

1 stk

Egg (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier824 kcal
Energi (kj)3448 kj
Fett32.4 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater98.6 g
Sukker11.2 g
Protein31.8 g
Natrium675 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen koker.

Sylt grønnsaker
2

I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].

Skjær reddik og agurk i tynne, skrå skiver.

Press limesaft i en mellomstor skål. Tilsett sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts], agurk og reddik.

Vend grønnsaker i laken og sett til side. Hell av laken før servering.

Lag sesamkrønsj
3

Skjær vårløk i tynne skiver.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne.

Legg over i en liten skål og bland med vårløk og chiliflak [1/2 pose, 2P].

Bland kål, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sesammajones i en stor skål. Sett til siden.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Paner reker
4

Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.

Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og bland godt.

Pisk egg [1/2 stk | 1 stk] i en ny liten skål. Tilsett egget i skålen med reker og bland godt.

Stek reker
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Bland panko i skålen med reker, så reker dekkes med et jevnt lag rett før servering.

Stek reker i 1-2 min per side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Det går fint om panko faller av, du kan drysse det over til slutt.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er matt i midten.

Server
6

Anrett ris, syltede grønnsaker, slaw og stekte reker i dype tallerkener.

Hell teriyakisaus [1/2 pose, 2P] over rekene.

Topp med sesamkrønsj,