topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk halloumirigatoni

Italiensk halloumirigatoni

med stekte cherrytomater og fersk oregano

Sulten? Bra, for på under en halvtime kommer du til å nyte en stor tallerken full av masse godt. Vi lager en nydelig saus med fløte, cherrytomater, løk, tomatpuré og mange gode krydder. For å gjøre det enkelt blander vi rigatoni, stekt halloumi og den nydelige sausen rett i stekepannen - så er maten klar.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

½ stk

Rødløk

125 g

Cherrytomater

1 stk

Hvitløk

1 boks

Tomatpure

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ g

Chiliflak

1 pose

Oregano

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier981 kcal
Energi (kj)4105 kj
Fett54.4 g
Mettet fett29.9 g
Karbohydrater77.3 g
Sukker13.1 g
Protein43.9 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.  

Stek halloumi
2

I mellomtiden, skjær halloumi i 2 cm biter.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi, snu av og til, i 6-7 min, eller til gylne. Sett til side på en tallerken.

Forbered råvarer
3

Skjær rødløk [1/ 2 stk, 2P] i tynne skiver.

Del cherrytomater i to.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk oreganoblader.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels varme.

Stek løk og hvitløk i 2-3 min, til blankt. Rør inn tomatpuré og Hvitløksflørt. Stek i 1 min.

Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P], cherrytomater, grønnsaksbuljong, halvparten av oreganoen, en stor klype chiliflak [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og la småkoke til pastaen er ferdig, ca. 1-2 min. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Bland sammen
5

Når pastaen er ferdig, bland pastavanntomat og pasta med sausen i stekepannen. Kok i 1-2 min, eller til sausen tykner.

Smak til med en klype salt og pepper.

Fjern fra varmen og rør inn halloumi.

Server
6

Anrett halloumipasta i dype tallerkener.

Pynt med fersk oregano og en klype chiliflak om ønskelig.