Ingefær- og chilistekt vegetarkebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ingefær- og chilistekt vegetarkebab

Ingefær- og chilistekt vegetarkebab

med agurksalat og asiatisk majones

Har du prøvd vegetarkebab? Det er plantebaserte biter som er superraske å tilberede, og som kan smaksettes med valgfrie krydder. Vi har valgt å la den godgjøre seg i en saus av sriracha, søt chilisaus, hvitløk, soyasaus og ketchup. Vegetarkebaben serveres på en seng av luftig jasminris, og som tilbehør har vi slengt sammen en frisk agurksalat med gulrot og lime. Det hele toppes med asiatisk majones, sesamfrø og ferske korianderblader.

Tags:
Superrask
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Sennep
Havre
Egg
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Vegansk kebab

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)

40 g

Søt chilisaus

20 g

Sriracha

1 pose

Koriander

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Lime

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Agurk

150 g

Jasminris

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Ketchup (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier846 kcal
Energi (kj)3540 kj
Fett42.5 g
Mettet fett56.5 g
Karbohydrater87.7 g
Sukker22 g
Protein25.3 g
Natrium460 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen.

Bland salat
2

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland gulrot, agurk, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål, og sett til side.

Bland sriracha, søt chilisaus, hvitløk, soyasaus og ketchup [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Stek vegansk kebab
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegansk kebab med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, eller til brunet.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og Ginger Ninja, og stek i 30 sek, til velduftende og smøret har smeltet.

Tilsett søt chiliblanding, bland godt og ta pannen av varmen.

Server
4

Anrett ris i skåler.

Topp med agurksalat, vegetarkebab og sesamfrø.

Server med en klatt asiatisk majones og garner med revne korianderblad.