topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiskkrydret ørret

Indiskkrydret ørret

med ingefærris og frisk agurkyoghurt

Dagens middag passer for den som ikke har så mye tid til middagslaging, men som elsker gode og varierte smaker. Vi skal ta den klassiske ørreten med på en svipptur innom det indiske kjøkkenet. Som tilbehør skal vi lage en farge- og smaksrik ingefærkrydret ris med gulrot, spinat og cashewnøtter. Vi rører inn litt smør for ekstra fylde. Vi topper det hele med en frisk agurkyoghurt og et dryss mynte, i ekte indisk stil.

Tags:
Superrask
Rask
Hvetefri
Klimasmart
Allergener:
Fisk
Sennep
Egg
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Mild Mahal

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

1 stk

Gulrot, Julienne

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier678 kcal
Energi (kj)2836 kj
Fett28 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater71 g
Sukker7.6 g
Protein34.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.

Fjern fra varmen.

Stek fisk
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og Mild Mahal.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt på innsiden.

Bland sammen
3

I mellomtiden, skyll spinat. 

Finhakk agurk. 

Bland yoghurt, agurk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål. 

Rett før servering, bland gulrot, spinat, cashewnøtter og smør [1 ss | 2 ss] sammen med den ferdige risen.

Server
4

Anrett ris, fisk og agurkyoghurt i seksjoner på tallerkener. 

Topp med revet mynteblader. 

TIPS: Liker du ikke mynte, reduser eller dropp den.