topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kikertgryte

Indisk kikertgryte

med mango-fennikelsalat og koriander

Kikerter er både deilige og mettende, og passer perfekt i en vegetargryte med kremet kokosmelk. Vi smaksetter gryten med røkt paprikapulver og våre egne indiske krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on, før vi vender inn fersk spinat. Gryten serveres på en seng av luftig ris, med en forfriskende fennikel- og mangosalat som tilbehør.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

½ stk

Lime

½ stk

Fennikel

1 stk

Løk

4 g

Curry-On

4 g

Mild Mahal

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Røkt paprikapulver

200 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pakke

Kikerter

½ stk

Mango

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier822 kcal
Energi (kj)3440 kj
Fett37.8 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater95 g
Sukker18.6 g
Protein18.2 g
Natrium569.2 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

1

Kok opp vann [3 dl | 5 1/2 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

2

I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].

Halver fennikel [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 2 cm tykke terninger.

Finhakk mynte.

3

Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett limeaft, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en mellomstor skål.

Tilsett fennikel, mango og mynte, og bland godt. La marinere til servering.

4

I mellomtiden, finhakk løk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme.

Stek løk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min, til løk mykner.

Tilsett Mild Mahal, Curry-on og røkt paprikapulver. Stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett vann [2 dl | 4 dl] og kok opp. La putre under lokk på middels lav varme i 10 min.

5

Hell væske av kikerter.

Skyll spinat.

Tilsett kokosmelk, grønnsaksbuljong, soyasaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts], kikerter og spinat når sausen har putret i 10 min. La putre i ytterligere 2-3 min, eller til gjennomvarmt.

6

Fordel ris i skåler og topp med kikertgryte.

Garner med revne korianderblader.

Server mango- og fennikelsalat i en skål på siden.