Indisk-inspirert sprøstekt sei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-inspirert sprøstekt sei

Indisk-inspirert sprøstekt sei

med bombay-poteter og aprikosyoghurt

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Vi elsker å kombinere smaker og mattradisjoner! I dagens middag kombinerer vi sprøstekt sei – en norsk favoritt – med lekkert indisk tilbehør. Seien paneres med sesamfrø og vårt spesialkarrikrydder, og vi lager ovnsbakte bombay-poteter, rødløk og tomat dekket i spennende ingefærkrydder. Vi topper med en fyldig aprikosyoghurt, litt chili og et dryss koriander.

Tags:
Under 650 kcal
Klimasmart
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Sennep
Egg
Melk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

4 g

Curry-On

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

500 g

Poteter

1 stk

Tomat

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Rød chili

1 stk

Rødløk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

25 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

1 pose

Koriander

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann* (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

1 stk

Egg (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier620 kcal
Energi (kj)2594 kj
Fett19 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater77 g
Sukker13.5 g
Protein36.4 g
Natrium45.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i båter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ginger Ninja og en stor klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.  

Lag aprikosyoghurt
2

I mellomtiden, bland yoghurt, aprikoschutney [1/2 pakke, 2P], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Bak grønnsaker
3

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Grovhakk tomat.

Plukk korianderblader. 

Del chili i to på langs, fjern frøene og skjær i tynne skiver. 

Når potetene har 10 min igjen, legg løk og tomat på stekebrettet, bland sammen, og bak videre i resterende 10 min.

Panér fisk
4

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.

Bland panko, sesamfrø og Curry-on i en tredje dyp tallerken. 

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt. 

Dypp fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Overfør til en tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek fisk
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett grønnsaker og sprøstekt sei på tallerkener.

Topp med en klatt aprikosyoghurt og pynt med chili og koriander.

Server resterende aprikosyoghurt i en skål ved siden av. 

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.