Dhal chaat er en indisk linsesalat som er veldig populær som gatemat. I dag lager vi den i form av en smakfull currygryte med fargerike toppinger. Vi lager dhal med røde linser og kokosmelk, og smaksetter den med ingefærpasta og våre egne krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Deretter topper vi gryten med krutonger av ristede pitabrød, syltet rødløk, grovhakket tomat, fersk koriander og granateple.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
5 g
Ingefærpasta
250 ml
Kokosmelk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
1 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Rødløk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Aubergine
1 stk
Paprika
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 1)
1 ss
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødløk i tynne, halve skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Vend inn rødløk og sett skålen til side.
Skjær aubergine [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter, og plasser på en side av et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til mør og gyllen.
Finhakk løk.
Skyll røde linser.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, til velduftende.
Rør inn ingefærpasta [1/2 pose, 2P], Mild Mahal og Curry-on. Stek i 1 min, til velduftende.
Rør inn kokosmelk, røde linser, vann [2 dl | 4 dl], grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Kok opp, og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 20-22 min, til linser er myke.
TIPS: Tilsett en skvett vann dersom dhal virker tørr.
I mellomtiden, skjær pitabrød [1/2 pakke, 2P] i 1 cm store biter.
Plasser pitabrød på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 5 min av auberginens steketid. Bland med olivenolje og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek i resterende tid.
Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.
Grovhakk tomat og koriander.
Tilsett lake fra syltet rødløk i dhal.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Fordel dhal i skåler.
Topp med ovnsbakt aubergine, syltet rødløk, pitabrød, tomat, granateple og koriander.