I dag skal vi krydre kyllingen med vår fantastiske krydderblanding, Hvitløksflørt. Kyllingen får selskap i ovnen av poteter som bakes til perfeksjon. Sammen med grønne bønner og en nydelig bearnaisesaus, blir middagen i dag en fulltreffet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
150 g
Grønne bønner
½ g
Oregano, tørket
½ stk
Sitron
80 g
Bearnaisesaus
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Vann (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykke båter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje*, krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skjær kyllingbryst i stykker (3 per pers.) på et eget skjærbrett. Bland en skvett olivenolje*, Hvitøksflørt, kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side (sørg for å få med all marinaden). Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen når potetene har 7-8 min igjen. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Tilsett bearnaisesaus i stekepannen på middels høy varme. Kok i 3 min, til gjennomvarmet. Skjær sitron i båter. Krydre bearnaisesaus med en skvett sitronsaft, en klype salt* og pepper*.
Skjær endene av grønne bønner. Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Tilsett bønner i kjelen og skru av varmen. La trekke i 3-4 min. Hell av vannet, og tilsett eventuelt en klatt smør* om du ønsker.
Anrett ovnsbakte poteter, kylling og grønne bønner på tallerkener. Topp grønne bønner med en skvett sitronsaft og en klype salt*. Drypp over bearnaisesaus eller server ved siden av.