Hvitløkskrydret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvitløkskrydret kylling

Hvitløkskrydret kylling

med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus

I dag skal vi krydre kyllingen med vår fantastiske krydderblanding, Hvitløksflørt. Kyllingen får selskap i ovnen av poteter som bakes til perfeksjon. Sammen med grønne bønner og en nydelig bearnaisesaus, blir middagen i dag en fulltreffet.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Klimasmart
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

150 g

Grønne bønner

½ g

Oregano, tørket

½ stk

Sitron

80 g

Bearnaisesaus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier589 kcal
Energi (kj)2464 kj
Fett24.4 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater52.8 g
Sukker6.1 g
Protein40.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykke båter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje*, krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

 

Mariner kylling
2

Skjær kyllingbryst i stykker (3 per pers.) på et eget skjærbrett. Bland en skvett olivenolje*, Hvitøksflørt, kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en stor skål.

 

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side (sørg for å få med all marinaden). Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen når potetene har 7-8 min igjen. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

 

Varm bearnaisesaus
4

Tilsett bearnaisesaus i stekepannen på middels høy varme. Kok i 3 min, til gjennomvarmet. Skjær sitron i båter. Krydre bearnaisesaus med en skvett sitronsaft, en klype salt* og pepper*.

 

Kok bønner
5

Skjær endene av grønne bønner. Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Tilsett bønner i kjelen og skru av varmen. La trekke i 3-4 min. Hell av vannet, og tilsett eventuelt en klatt smør* om du ønsker.

 

Server
6

Anrett ovnsbakte poteter, kylling og grønne bønner på tallerkener. Topp grønne bønner med en skvett sitronsaft og en klype salt*. Drypp over bearnaisesaus eller server ved siden av.