I dag skal vi blande mange fantastiske smaker på én og samme tallerken. En luftig jasminris kikerter stekt i honning og soyasaus kombinert med tomat, kål og avokado. En smakseksplosjon full av farger og gode ingredienser. Alt toppes med asiatisk majones, chili og en skvett limesaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Lime
1 g
Kikerter
37.5 g
Asiatisk woksaus
12.5 g
Honning
25 ml
Soyasaus
10 g
Sesamfrø
1 stk
Koriander
150 g
Kålblanding
1 stk
Avokado
1 stk
Vårløk
50 g
Asiatisk majones
½ stk
Rød chili
1 stk
Tomat
150 g
Jasminris
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris og salt* [1/4 ts I 1/2 ts], rør rundt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min. Ta gryten av komfyren og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Riv limeskall [1/2 stk, 2P.] og skjær lime i båter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Varm en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min, og skru ned til lav varme. Tilsett limeskall, woksaus [1/2 pakke, 2P.], honning [1/2 pakke, 2P.], soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min eller til det begynner å tykne.
Skjær tomat i 1 cm tykke terninger. Del avokado i to og fjern stein. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Grovhakk koriander (med stilk). Skjær chili i to på langs, fjern frø og finhakk. Finhakk vårløk.
Bland asiatisk dressing, majones og en skvett vann* i en bolle. Bland kålblanding, en smule olivenolje*, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en separat bolle.
Tilsett vårløk til gryten med ris og rør godt rundt. Tilsett koriander til stekepannen med kikerter og bland godt.
Anrett ris i skåler. Plasser kikerter, tomat, kålsalat og avokado i hver sitt hjørne av skålen. Drypp over asiatisk majones i midten. Dryss med chili og servér med limebåter ved siden av.