Honning- og soyastekte kikerter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyastekte kikerter

Honning- og soyastekte kikerter

med jasminris og friske grønnsaker

I dag skal vi blande mange fantastiske smaker på én og samme tallerken. En luftig jasminris kikerter stekt i honning og soyasaus kombinert med tomat, kål og avokado. En smakseksplosjon full av farger og gode ingredienser. Alt toppes med asiatisk majones, chili og en skvett limesaft.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Rask
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Lime

1 pakke

Kikerter

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

12.5 g

Honning

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

1 pose

Koriander

150 g

Kålblanding

1 stk

Avokado

1 stk

Vårløk

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

½ stk

Rød chili

1 stk

Tomat

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier918 kcal
Energi (kj)3842 kj
Fett46 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater96.9 g
Sukker20.2 g
Protein19.1 g
Natrium161 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris og salt* [1/4 ts I 1/2 ts], rør rundt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min. Ta gryten av komfyren og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Stek kikerter
2

Riv limeskall [1/2 stk, 2P.] og skjær lime i båter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Varm en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min, og skru ned til lav varme. Tilsett limeskall, woksaus [1/2 pakke, 2P.], honning [1/2 pakke, 2P.], soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min eller til det begynner å tykne.

Forbered grønnsaker
3

Skjær tomat i 1 cm tykke terninger. Del avokado i to og fjern stein. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Grovhakk koriander (med stilk). Skjær chili i to på langs, fjern frø og finhakk. Finhakk vårløk.

Lag asiatisk majones
4

Bland asiatisk dressing, majones og en skvett vann* i en bolle. Bland kålblanding, en smule olivenolje*, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en separat bolle.

Bland ingredienser
5

Tilsett vårløk til gryten med ris og rør godt rundt. Tilsett koriander til stekepannen med kikerter og bland godt.

Servér
6

Anrett ris i skåler. Plasser kikerter, tomat, kålsalat og avokado i hver sitt hjørne av skålen. Drypp over asiatisk majones i midten. Dryss med chili og servér med limebåter ved siden av.