Hawaiisk pokebowl og røkelaks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaiisk pokebowl og røkelaks

Hawaiisk pokebowl og røkelaks

med fersk mango og ingefærdressing

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en nydelig bowl med kaldrøkt laks i hovedrollen, som vi blander med vårløk og asiatisk majones. Bowlen inneholder også fersk mango, gulrøtter som vi skreller til lange bånd, agurk og avokado. Vi topper alt med en herlig urte- og ingefærdressing, fersk mynte og koriander, og helt til slutt - knasende peanøtter.

Tags:
Rask
Allergener:
Fisk
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Røkt laks

(Inneholder Fisk)

1 stk

Vårløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Avokado

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

½ stk

Mango

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Mynte & koriander

½ stk

Lime

150 g

Jasminris

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

½ stk

Sitrongress

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier949 kcal
Energi (kj)3971 kj
Fett48.1 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater88.1 g
Sukker23 g
Protein35 g
Natrium0 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress [½ stk, 2P] lett.

Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk og vannet er absorbert. 

Fjern sitrongress. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Bland laks
2

I mellomtiden, finhakk røkelaks på eget skjærebrett og legg i en skål.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland vårløk, asiatisk majones og en klype salt og pepper i skålen med laks.

Lag dressing
3

Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. 

Plukk mynte- og korianderblader (spar litt til pynt) og finhakk.

Bland mynte og koriander, soyasaus, honning- og ingefærdressing [½ pakke, 2P], en stor skvett limesaft og sukker [½ ts | 1 ts] i en skål.

Forbered råvarer
4

Fjern steinen i avokado, grav ut innmaten med en skje og skjær i tynne skiver.

Skrell mango [½ stk, 2P] og skjær i 1 cm biter.

Forbered grønnsaker
5

Skjær agurk i skiver.

Skrell gulrot (uskrelt) til lange bånd.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med røkelaks, mango, gulrot, agurk og avokado.

Hell over dressing.

Topp med saltede peanøtter og resterende mynte og koriander.