topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert hakkebiff

Gresk-inspirert hakkebiff

med bulgurtabbouleh og smuldret salatost

Drømmer du om sol, sommer og Hellas? Disse gresk-inspirerte hakkebiffene med smuldret salatost har en deilig smak, og med en tabbouleh full av fargerike grønnsaker og smakfulle urter, blir denne retten en hit. Like tiltalende å se på som god å spise. Full pott, med andre ord!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

250 g

Kjøttdeig av storfe

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ stk

Rødløk

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Lime

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

4 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier791 kcal
Energi (kj)3311 kj
Fett45.08 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater48.11 g
Sukker19 g
Protein47.12 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong, og kok i 9-10 minutter, eller til “al dente”. Hell av vannet, og la bulgur hvile i kjelen.

Bland kjøttdeig
2

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Bland kjøttdeig med rødløk [1 ss | 2 ss], panko, Middelhavsdrøm, egg* [1 stk | 2 stk] og halvparten av gresk salatost (smuldre den inn) med en klype salt* og pepper* i en skål. Form kjøttdeig til hakkebiffer. Du får 1 stk. hakkebiff per person (ca. 2 cm tykke).

Stek hakkebiff
3

Varm opp en stekepanne med en skvett olivenolje* på middels varme. Stek hakkebiffer i 5-6 minutter på hver side, eller til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Skjær lime
4

Skjær lime i båter. Finhakk persille. Bland yoghurt, en klype persille og en skvett limesaft med en klype salt* og pepper* i en skål

Lag tabbouleh
5

Finhakk tomat og agurk. Bland ferdigkokt bulgur, agurk, tomat og resterende rødløk i en skål. Tilsett persille, limesaft og olivenolje* [1 ss | 2 ss] og bland godt. Krydre med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett bulgurtabbouleh og hakkebiffer på tallerkener. Smuldre over resterende gresk salatost. Drypp persilledressing over. Server limebåter på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image