topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk hyse meunière

Fransk hyse meunière

med kapers og hvitløkstekte grønne bønner

"Meunière" er et fransk ord som brukes for å beskrive en måte å tilberede fisk med smør, persille og sitron. I tillegg til at det smaker godt, så høres det også veldig lukrativt ut. I denne oppskriften tilbereder vi hyse, og tilsetter kapers i den klassiske sausen. Vi serverer fisken med en kremet potetmos og grønne bønner stekt med hvitløk.

Tags:
Kalorilett
Allergener:
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

15 g

Kapers

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

500 g

Bakepotet

150 g

Grønne bønner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier520 kcal
Energi (kj)2174 kj
Fett18.5 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater52.9 g
Sukker7.4 g
Protein36.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet med melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Skjær ender av grønne bønner.

Press sitron i en liten skål, og bland med persille, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl]. Sett til side.

Stek grønne bønner
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk og grønne bønner i 3-4 min, eller til myke. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.

Legg til side på en tallerken og hold varmt.

TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for å fremskynde tilberedningen.

Stek fisk
4

Tørk av stekepannen, og varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i 2-3 min på den ene siden.

Tilsett saus
5

Snu fisken forsiktig. Tilsett kapers [1/2 pakke, 2P], sitronbuljong og smør [2 ss | 4 ss].

Stek videre i 2-3 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetmos, grønne bønner og fisk på tallerkener.

Øs saus over fisk.