1 stk
Paprika
75 g
Tortillachips
(Kan inneholdeMelk)1 boks
Mais
85 g
Bulgur
(InneholderHvete, Gluten)1 stk
Jalapeno
1 stk
Avokado
4 g
Grønnsaksbuljong
½ stk
Hvitløk
300 g
Strimlet kyllingbryst
5 g
Tex-Mex
2 ss
Vann (steg 4)
4 dl
Vann (steg 1)
Kok opp vann* [4 dl I 8 dl] i en mellomstor kjele. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i kjelen.
Skjær paprika i tynne skiver. Hell væske fra mais. Skjær jalapeño i tynne skiver.
Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Tilsett mais og stek i 3-4 min, eller inntil de begynner å få farge. Smak til med salt* og pepper*. Overfør til en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett kyllingstrimler, Tex-Mex og en klype salt*. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, inntil brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. Tilsett paprika og stek videre i 2-3 min. Tilsett vann* [2 ss I 4 ss] og en skvett limesaft. Stek i ytterligere 2-3 min så kyllingen er gjennomstekt og paprika myknet.
Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Del avokado i to, fjern stein og grav innmaten ut med en skje. Mos avokado med hvitløk i en bolle. Tilsett en stor klype salt* og pepper* og bland sammen. Når bulgur er ferdig, tilsett mais og bland godt sammen.
Anrett maisbulgur, kylling og avokadomos i dype tallerkener eller skåler. Topp med jalapeño. Serveres med tortillachips ved siden av.