HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFajitabowl
topBanner
Fajitabowl

Fajitabowl

med kylling, maisbulgur og tortillachips

Tags:Rask
Allergener:glutenSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Rød paprika

75 g

Tortillachips

150 g

Mais

85 g

Bulgur

(Inneholdergluten)

1 stk

Jalapeno

1 stk

Avokado

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Hvitløk

300 g

Strimlet kyllingbryst

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Vann (steg 4)

4 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier716.845 kcal
Energi (kj)2999.2795 kj
Fett23.6815 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater68.317 g
Sukker12.8 g
Protein47.7174 g
Natrium0.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [4 dl I 8 dl] i en mellomstor kjele. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i kjelen. 


2

Skjær paprika i tynne skiver. Hell væske fra mais. Skjær jalapeño i tynne skiver. 


3

Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Tilsett mais og stek i 3-4 min, eller inntil de begynner å få farge. Smak til med salt* og pepper*. Overfør til en liten skål. 


4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett kyllingstrimler, Tex-Mex og en klype salt*. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, inntil brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. Tilsett paprika og stek videre i 2-3 min. Tilsett vann* [2 ss I 4 ss] og en skvett limesaft. Stek i ytterligere 2-3 min så kyllingen er gjennomstekt og paprika myknet.  


5

Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Del avokado i to, fjern stein og grav innmaten ut med en skje. Mos avokado med hvitløk i en bolle. Tilsett en stor klype salt* og pepper* og bland sammen. Når bulgur er ferdig, tilsett mais og bland godt sammen. 


6

Anrett maisbulgur, kylling og avokadomos i dype tallerkener eller skåler. Topp med jalapeño. Serveres med tortillachips ved siden av.