topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajita kyllingbowl

Fajita kyllingbowl

med hvitløksris og syrlig limedressing

En perfekt Tex-Mex-klassiker! Prøv vår nye versjon med hvitløksris og mais, som komplementerer den kryddermarinerte kyllingen. Vi skal også lage en forfriskende limedressing som binder retten sammen.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

2 stk

Paprika

1 boks

Mais

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier696 kcal
Energi (kj)2911 kj
Fett18.6 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater82.3 g
Sukker17.8 g
Protein43.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Fjern skallet fra maiskolben og del i to. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm strimler. Skjær rødløk i 2 cm tykke båter. GRILLTIPS: Behold roten på rødløken så den ikke deler seg på grillen. Skjær paprika i kvarte.

Kok hvitløksris
2

Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke løft lokket - risen skal dampes.

Bak grønnsaker
3

Fordel paprika, løk og mais på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min. GRILLTIPS: Grill mais, paprika og løk i 10-15 min. Snu underveis.

Stek kylling
4

Bland kylling med Tex-Mex i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 5-6 min. GRILLTIPS: Tre kylling på grillspyd og grill i 8-10 min. Hvis du har en stor grill; legg kyllingen på et stykke folie og grill i 10-12 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag limedressing
5

Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Grovhakk koriander. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], limeskall og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. GRILLTIPS: Halver lime og stek på grillen med skjæreflaten ned i 2-4 min før du presser limesaft. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Server
6

Anrett hvitløksris, kylling og ovnsbakte grønnsaker i dype tallerkener. Topp med limedressing og koriander. Server eventuelt resterende limebåter på siden.