Våre matkasserHjelpGavekort
Dill- og sitronpanert torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dill- og sitronpanert torsk

Dill- og sitronpanert torsk

med pommes frites og kålsalat

Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

15 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

500 g

Poteter

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Eple

1 pose

Bladpersille

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

1 pakke

Gresskarkjerner

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier771 kcal
Energi (kj)3225 kj
Fett40.75 g
Mettet fett4.8 g
Karbohydrater62.34 g
Sukker11.3 g
Protein35.04 g
Natrium0.1 mg

Bakeplate
Rivjern

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites. Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Bland urtepanko
2

Finhakk dill. Riv en klype sitronskall [1/2 stk, 2P] og skjær sitron i båter. Finhakk eller press hvitløk. Bland dill, panko [1/2 pose, 2P], sitronskall, hvitløk og olivenolje* [2 tbsp | 4 tbsp] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Paner fisk
3

Tørk fisken med kjøkkenpapir. Legg fisken med skinnsiden ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Strø urtepanko over fisken. Press forsiktig så det fester seg. TIPS: Litt av pankoen vil falle av på stekebrettet, men det kan du bruke senere! 

Bak fisk
4

Når pommes frites har 10 min igjen, bak fisken i ovnen i 6-10 min eller inntil panering er gyllen og fisken gjennomstekt.

Bland kålsalat
5

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Finhakk persille. Bland kålmix, en skvett olivenolje*, en skvett sitronsaft og en klype salt* i en bolle. Bruk hendene til å massere kål i 30 sek, inntil mør. Tilsett eple, persille, solsikkefrø og bland godt. TIPS: Tilsett gjerne sennep i salaten, hvis du liker det.

Server
6

Fordel dill- og sitronpanert torsk, pommes frites og kålsalat på tallerkener. Strø over resterende skorpe fra stekingen og servér med majones ved siden av.