
Dill- og sitronpanert torsk
med pommes frites og kålsalat
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Hvitløk
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
500 g
Poteter
1 pose
Dill
½ stk
Sitron
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Eple
1 pose
Bladpersille
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
1 pakke
Gresskarkjerner
Ikke inkludert i matkassen din
2 ss
Olivenolje (steg 2)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites. Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Finhakk dill. Riv en klype sitronskall [1/2 stk, 2P] og skjær sitron i båter. Finhakk eller press hvitløk. Bland dill, panko [1/2 pose, 2P], sitronskall, hvitløk og olivenolje* [2 tbsp | 4 tbsp] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Tørk fisken med kjøkkenpapir. Legg fisken med skinnsiden ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Strø urtepanko over fisken. Press forsiktig så det fester seg. TIPS: Litt av pankoen vil falle av på stekebrettet, men det kan du bruke senere!

Når pommes frites har 10 min igjen, bak fisken i ovnen i 6-10 min eller inntil panering er gyllen og fisken gjennomstekt.

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Finhakk persille. Bland kålmix, en skvett olivenolje*, en skvett sitronsaft og en klype salt* i en bolle. Bruk hendene til å massere kål i 30 sek, inntil mør. Tilsett eple, persille, solsikkefrø og bland godt. TIPS: Tilsett gjerne sennep i salaten, hvis du liker det.

Fordel dill- og sitronpanert torsk, pommes frites og kålsalat på tallerkener. Strø over resterende skorpe fra stekingen og servér med majones ved siden av.