
Pankopanerte reker
med mangosalat og asiatisk majones
Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Her frister vi med en spennende oppskrift med masse smak og farge! Vi panerer reker og steker dem sprøe og gode. Samtidig koker vi ris og blander en sterk mangosalat med lime og chili. Alt toppes med asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ stk
Lime
1 stk
Rød chili
½ stk
Mango
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Hvetemel (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ stk
Egg (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver.
Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.

Bland salat, mango og halvparten av chili i en stor skål. Tilsett en stor skvett limesaft og en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Sett til side.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern chili.

Tørk reker lett med kjøkkenpapir.
Legg reker i en skål og bland inn hvetemel [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper.
Knekk egg [1/2 stk | 1 stk] i en annen skål, og rør inn sammen med reker.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. Rett før steking, bland panko med reker slik at reker dekkes jevnt.
Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Panko som faller av kan strøs over rekene til slutt.
TIPS: Rekene er ferdige når de er matte i midten.

Rør opp ris med en gaffel.
Anrett ris og salat i dype tallerkener. Topp med reker.
Press en skvett limesaft over og drypp over asiatisk majones.
Pynt med resterende chili om ønskelig.