Middelhavsinspirert rekepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert rekepasta

Middelhavsinspirert rekepasta

med sprø gresskarkjerner og italiensk ost

Er barna sultne? Da har du valgt riktig oppskrift, for vi skal trylle frem en superrask, men likevel mettende og fantastisk smakfull rett. Vi gjør det enkelt og steker reker, løk og tomat som får putre i en herlig saus med spinat, fløte og masse nydelige krydder. Vi rører inn spaghetti, topper med gresskarkjerner og ost, og så er maten klar.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Skalldyr
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier661 kcal
Energi (kj)2767 kj
Fett24.9 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater74.9 g
Sukker11.3 g
Protein30.1 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell ut resten. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek reker
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver. 

Grovhakk tomat. 

Skyll spinat. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek reker, løk, tomat, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, eller til løken er myk.

Lag saus
3

Senk til middels varme og tilsett spinat, matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann [1/2 dl | 1 dl] og grønnsaksbuljong. 

Kok i 1-2 min, eller til spaghettien er ferdig. 

Rør inn spaghetti.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Server
4

Anrett rekepasta i dype tallerkener. 

Pynt med gresskarkjerner og finrevet ost.