4 g
Panamat
170 g
Perlecouscous
(InneholderHvete, Gluten)1 pose
Bladpersille
15 ml
Balsamico
4 g
Grønnsaksbuljong
275 g
Blomkål
60 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)100 g
Gresk salatost
(InneholderMelk)340 g
Chorizo-pølse
(InneholderMelk)1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 ts
Sukker (steg 4)
4 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm store biter. Skjær blomkål i buketter. Fordel blomkål og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Strø over Panamat og drypp over en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min.
Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett perlecouscous, senk til lav varme og småkok i 12-15 min.
Skjær chorizo i 1 cm store biter. Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek chorizo og rødløk i 4-5 min.
Tilsett balsamico, vann* [1 ss | 2 ss] og sukker* [1 ts | 2 ts] i stekepannen og rør godt. Stek i 3-5 min.
Skyll spinat. Grovhakk persille og spinat. Bland perlecouscous, spinat, karamellisert løk og chorizo, ovnsbakte grønnsaker, halvparten av persillen og halvparten av gresk salatost. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett perlecouscous, ovnsbakte grønnsaker og chorizo i dype tallerkener. Strø over resterende salatost og persille.