1 stk
Sjalottløk
1 stk
Paprika
125 g
Cherrytomater
2 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
1 pose
Kruspersille
½ stk
Kålrabi, hvit
1 pakke
Gresskarkjerner
1 pakke
Rigatoni
(InneholderHvete, GlutenKan inneholdeSoya)½ g
Oregano, tørket
100 g
Gresk salatost
(InneholderMelk)½ stk
Sitron
60 g
Calabresepesto
4 g
Grønnsaksbuljong
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann* TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann. Finhakk sjalottløk. Del paprika i to, fjern frø og skjær i 1 cm terninger. Halver cherrytomater. Press eller finhakk hvitløk. Plukk basilikumblader og finhakk. Skrell og skjær kålrabi [½ stk | 2P] i 0.5 cm strimler. Grovhakk persille.
Varm opp en stor tørr stekepanne på høy varme. Rist gresskarfrø i 2-3 min, inntil gylne. Sett til side i en skål. Tilsett pasta i kjelen med kokende vann og kok i 11-12 min, eller inntil ‘al dente’. Spar på litt av pastavannet* [½ dl | 1 dl], hell resten fra og kom pasta tilbake i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Varm opp en skvett olivenolje*[1 ss I 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk i 1 min. Tilsett tomat, hvitløk, oregano [½ stk, 2P], en klype salt* og pepper* og stek i ytterligere 3-4 min. Skjær salatost i 1 cm terninger. Riv en klype sitronskall og del sitron i to.
Bland kålrabi, persille, en skvett sitronsaft, olivenolje* [1 ss I 2 ss], og en klype salt* og pepper* i en stor bolle.
Senk varmen på stekepannen til middels varme og tilsett calabrese pesto, pastavann* [½ dl | 1 dl], basilikum (spar litt til pynt), grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, halvparten av salatosten, og en klype pepper* og la simre i 2-3 min. Tilsett pasta under omrøring.
Anrett calabrese pasta i dype tallerkener. Topp med basilikum, ristede gresskarfrø og resterende salatost. Serveres med kålrabisalat ved siden av.