topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni med calabrese pesto

Rigatoni med calabrese pesto

og sprø kålrabisalat og gresk salatost

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Paprika

125 g

Cherrytomater

2 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

1 pose

Kruspersille

½ stk

Kålrabi, hvit

1 pakke

Gresskarkjerner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

½ g

Oregano, tørket

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

60 g

Calabresepesto

4 g

Grønnsaksbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier948 kcal
Energi (kj)3965 kj
Fett38.27 g
Mettet fett14.2 g
Karbohydrater113.85 g
Sukker15.2 g
Protein31.57 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann* TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann. Finhakk sjalottløk. Del paprika i to, fjern frø og skjær i 1 cm terninger. Halver cherrytomater. Press eller finhakk hvitløk. Plukk basilikumblader og finhakk. Skrell og skjær kålrabi [½ stk | 2P] i 0.5 cm strimler. Grovhakk persille. 

Kok pasta
2

Varm opp en stor tørr stekepanne på høy varme. Rist gresskarfrø i 2-3 min, inntil gylne. Sett til side i en skål. Tilsett pasta i kjelen med kokende vann og kok i 11-12 min, eller inntil ‘al dente’. Spar på litt av pastavannet* [½ dl | 1 dl], hell resten fra og kom pasta tilbake i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten. 

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje*[1 ss I 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk i 1 min. Tilsett tomat, hvitløk, oregano [½ stk, 2P], en klype salt* og pepper* og stek i ytterligere 3-4 min. Skjær salatost i 1 cm terninger. Riv en klype sitronskall og del sitron i to. 

Lag kålrabisalat
4

Bland kålrabi, persille, en skvett sitronsaft, olivenolje* [1 ss I 2 ss], og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. 

Lag saus
5

Senk varmen på stekepannen til middels varme og tilsett calabrese pesto, pastavann* [½ dl | 1 dl], basilikum (spar litt til pynt), grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, halvparten av salatosten, og en klype pepper* og la simre i 2-3 min. Tilsett pasta under omrøring. 

Servér
6

Anrett calabrese pasta i dype tallerkener. Topp med basilikum, ristede gresskarfrø og resterende salatost. Serveres med kålrabisalat ved siden av. 

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image