HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRigatoni Med Calabrese Pesto
topBanner
Rigatoni med calabrese pesto

Rigatoni med calabrese pesto

og sprø kålrabisalat og gresk salatost

Tags:Vegetar
Allergener:glutenmelkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Gul paprika

125 g

Cherrytomater

2 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

1 pose

Kruspersille

½ stk

Kålrabi, hvit

20 g

Gresskarkjerner

270 g

Rigatoni

(InneholderglutenKan inneholdesoya)

½ g

Oregano, tørket

100 g

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

½ stk

Sitron

60 g

Calabresepesto

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

1 ss

Olivenolje* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier947.6525 kcal
Energi (kj)3964.978 kj
Fett38.2708 g
Mettet fett14.2 g
Karbohydrater113.8477 g
Sukker15.2 g
Protein31.5682 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann* TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann. Finhakk sjalottløk. Del paprika i to, fjern frø og skjær i 1 cm terninger. Halver cherrytomater. Press eller finhakk hvitløk. Plukk basilikumblader og finhakk. Skrell og skjær kålrabi [½ stk | 2P] i 0.5 cm strimler. Grovhakk persille. 

2

Varm opp en stor tørr stekepanne på høy varme. Rist gresskarfrø i 2-3 min, inntil gylne. Sett til side i en skål. Tilsett pasta i kjelen med kokende vann og kok i 11-12 min, eller inntil ‘al dente’. Spar på litt av pastavannet* [½ dl | 1 dl], hell resten fra og kom pasta tilbake i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten. 

3

Varm opp en skvett olivenolje*[1 ss I 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk i 1 min. Tilsett tomat, hvitløk, oregano [½ stk, 2P], en klype salt* og pepper* og stek i ytterligere 3-4 min. Skjær salatost i 1 cm terninger. Riv en klype sitronskall og del sitron i to. 

4

Bland kålrabi, persille, en skvett sitronsaft, olivenolje* [1 ss I 2 ss], og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. 

5

Senk varmen på stekepannen til middels varme og tilsett calabrese pesto, pastavann* [½ dl | 1 dl], basilikum (spar litt til pynt), grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, halvparten av salatosten, og en klype pepper* og la simre i 2-3 min. Tilsett pasta under omrøring. 

6

Anrett calabrese pasta i dype tallerkener. Topp med basilikum, ristede gresskarfrø og resterende salatost. Serveres med kålrabisalat ved siden av.