
Cajunpanert sei
med sprø pommes frites og paprikasalsa
I dag skal vi panere sei med cajunkrydder og lage hjemmelagde pommes frites. Vi skal også blande sammen en vidunderlig paprikasalat, som sammen med en klatt aioli binder smakene på en herlig måte. Gled deg til ukens fiskemiddag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
1 pose
Bladpersille
2 stk
Tomat
1 stk
Paprika
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tynne pommes frites. Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

Finhakk tomat og persille. Fjern frøene og finhakk paprika.

Bland tomat, paprika, persille, balsamico [1/2 pakke, 2P], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en skål.

Legg fisken på en tallerken og strø over halvparten av Ay-Cajun-ba. Bland hvetemel [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper i en skål. Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Bland panko og resterende Ay-Cajun-ba i en tredje skål. Dypp fisk først i hvetemel, deretter i egg, så i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken. Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek sei i 3-4 min på hver side. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Anrett cajunpanert sei, pommes frites og paprikasalat på tallerkener. Server aioli på siden.