HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChimichurribowl
topBanner
Chimichurribowl

Chimichurribowl

med svarte bønner, bulgur og cherrytomater

Tags:RaskVegetar
Allergener:GlutenMelkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pakke

Svarte bønner

170 g

Bulgur

(InneholderGluten)

1 stk

Avokado

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Lime

5 g

Tex-Mex

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rødløk

1 pose

Koriander

8 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ boks

Tomatpure

4 g

Panamat

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

8 dl

Vann (steg 1)

etter behov

Sukker (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier907 kcal
Energi (kj)3795 kj
Fett40.01 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater85.75 g
Sukker16.8 g
Protein32.37 g
Natrium142.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [8 dl | 16 dl] i en gryte. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i gryten.

2

Skyll bønner under kaldt vann* i en sil. Finhakk rødløk. Skjær paprika i 2 cm tykke terninger. Del cherrytomater i to. Finhakk persille og koriander. Press eller finhakk hvitløk. Skjær lime i båter.

3

Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett bønner, rødløk, Tex-Mex, Panamat, tomatpuré [1/2 stk, 2P], vann* [2 ss I 4 ss], salt* [1/4 ts I 1/2 ts] og halvdelen av hvitløk. Stek i 3-4 min eller til rødløk mykner. Smak til med pepper*.

4

Bland limesaft [2 ts | 4 ts], koriander, olivenolje* [2 ss | 4 ss], resterende hvitløk og halvdelen av persille i en liten bolle. Smak til med sukker*, salt* og pepper*.

5

Del avokado i to og fjern stein. Grav innmaten ut med en skje og skjær i 2 cm tykke terninger. Bland avokado, cherrytomater, paprika, en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle. Tilsett en skvett olivenolje*, resterende persille, en klype salt* og pepper* i gryten med ferdigkokt bulgur og bland sammen.

6

Anrett bulgur i skåler. Topp med Tex-Mex bønner, avokado og cherrytomatsalat. Dryss over smuldret salatost og drypp med chimichurrisaus.