BBQ-laksefest og ranchdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-laksefest og ranchdressing

BBQ-laksefest og ranchdressing

med mais- og peanøttsalsa og sprø slaw

Vi disker opp med et ordentlig festmåltid med denne lakseoppskriften! Vi ovnsbaker laksefilet toppet med BBQ-saus og smør, hvilket gjør den ekstra saftig. Samtidig ovnsbaker vi cajunkrydrede potetbåter, og blander sammen en sprø slaw av kål, aioli og gulrot. Som tilbehør lager vi en salsa med stekt mais, salte peanøtter, rødløk, cherrytomater og persille, og topper det hele med en kremet ranchdressing med rømme, majones og gressløk.

Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk
Fisk
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 pose

Gressløk

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

400 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Gulrot, Julienne

150 g

Kålblanding

125 g

Cherrytomater

1 boks

Mais

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

½ stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier944 kcal
Energi (kj)3952 kj
Fett62.5 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater81 g
Sukker28.1 g
Protein14 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Ildfast form

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Legg potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en kype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Bland dressing
2

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Bland rømme, majones, gressløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Ovnsbak laks
3

Skjær smør [1 ss | 2 ss] i terninger.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts].

Plasser laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Smør med BBQ-saus og topp med smør.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag mais- og peanøttsalsa
4

I mellomtiden, hell væske av mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet.

Halver cherrytomater.

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P] og persille.

Bland mais, cherrytomater, rødløk, persille, peanøtter, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Lag slaw
5

I mellomtiden, bland aioli, vann [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Vend kålblanding og gulrot i skålen.

Server
6

Anrett laks på tallerkener og topp med saus fra den ildfaste formen.

Server med poteter, ranchdressing, slaw og mais- og peanøttsalsa.