Vi disker opp med et ordentlig festmåltid med denne lakseoppskriften! Vi ovnsbaker laksefilet toppet med BBQ-saus og smør, hvilket gjør den ekstra saftig. Samtidig ovnsbaker vi cajunkrydrede potetbåter, og blander sammen en sprø slaw av kål, aioli og gulrot. Som tilbehør lager vi en salsa med stekt mais, salte peanøtter, rødløk, cherrytomater og persille, og topper det hele med en kremet ranchdressing med rømme, majones og gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Gressløk
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
400 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Gulrot, Julienne
150 g
Kålblanding
125 g
Cherrytomater
1 boks
Mais
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Legg potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en kype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Bland rømme, majones, gressløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Skjær smør [1 ss | 2 ss] i terninger.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts].
Plasser laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Smør med BBQ-saus og topp med smør.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, hell væske av mais.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet.
Halver cherrytomater.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P] og persille.
Bland mais, cherrytomater, rødløk, persille, peanøtter, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
I mellomtiden, bland aioli, vann [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Vend kålblanding og gulrot i skålen.
Anrett laks på tallerkener og topp med saus fra den ildfaste formen.
Server med poteter, ranchdressing, slaw og mais- og peanøttsalsa.