BBQ-glasert steak-burger og bearnaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glasert steak-burger og bearnaise

BBQ-glasert steak-burger og bearnaise

med sprø sjalottløk og rosmarinfries

Biff eller burger? Her trenger dere ikke å velge! Vi tilbereder burgere laget av BBQ-glasert ytrefilet. Burgerbrødene fylles med salat, tomat, kjøtt, bernaisesaus og sprøstekt sjalottløk. Som tilbehør ovnsbaker vi fries, og serverer aioli som dipp på siden.

Allergener:
Sulfitter
Sennep
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

300 g

Poteter

½ stk

Rosmarin

1 stk

Sjalottløk

30 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

1 stk

Salat

1 stk

Tomat

80 g

Bearnaisesaus

(Inneholder Melk)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¾ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier918 kcal
Energi (kj)3840 kj
Fett42.6 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater85.3 g
Sukker17.8 g
Protein48.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne fries.

Grovhakk rosmarinblader [1/2 pakke, 2P]

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, rosmarin, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.

Stek sjalottløk
2

I mellomtiden, skjære sjalottløk i tynne halve skiver. Separer skivene og bland med hvetemel [1 ss | 2 ss] i en skål.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek sjalottløk i 3-4 min, til gyllen og sprø. Krydre med en klype salt og pepper.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Hold et øye med sjalottløken så den ikke brenner seg fast.

Lag tomatsalat
3

Skjær tomat i tynne skiver.

Skjær av rotdelen og trekk forsiktig salatbladene fra hverandre.

Stek kjøtt
4

Når det gjenstår 10 min av steketiden til poteter, tørk av stekepannen brukt til sjalottløk. Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk temperaturen og stek i ytterligere 1-2 min for medium-rare. Ta pannen av varme og tilsett BBQ-saus [1/2 pakke, 2P]. Vend kjøtt i saus.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt

Varm bernaisesaus
5

Del briochebrød i to på midten.

Varm direkte på rist i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Varm opp samme stekepanne på middels varme. Tilsett bernaisesaus, vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper.

Varm i 1-2 min, til gjennomvarmet.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Server
6

Smør briochebrød med bernaisesaus.

Fyll brød med salatblader, tomatskiver, kjøtt, resterende BBQ-glaze og sjalottløk.

Anrett burgere og fries på tallerkener, og server med aioli som dipp.