Denne utsøkte oppskriften er ferdig på kun en halvtime, og er proppet full av herlige smaker. Skjem bort middagsgjestene med kylling krydret med sitronpepper og toppet med honning- og sennepsdressing, servert med persillevendte poteter på siden. Som tilbehør lager vi en luksussalat med brokkoli, eple, sprøstekt bacon og tranebær blandet i en kremet dressing av creme fraiche og majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
70 g
Bacon, terninger
250 g
Brokkoli
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 stk
Eple
10 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
400 g
Småpoteter
1 pose
Bladpersille
1 ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Vann (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, tilsett smør [1 ss | 2 ss] og krydre potet med en klype salt og pepper.
Sett til side under lokk.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sitronpepper [1/2 pose, 2P].
Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kylling over på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.
Legg bacon [1/2 pakke, 2P] på den andre siden av stekebrettet.
Bak i ovnen i 12-13 min, til kylling er gjennomstekt og bacon er sprøtt.
Legg bacon over på en tallerken med kjøkkenpapir. La kjølne i 3-4 min før det tilsettes i salaten.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i 1 cm store biter.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 1 cm store biter.
Finhakk persille.
Bland creme fraiche [150g | 300g], majones [50g | 100g], vann [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper i en mellomstor skål.
Bland halvparten av creme fraiche-blandingen, brokkoli, eple, bacon og tranebær [1/2 pose, 2P] i en stor skål.
Topp ferdigkokt potet med persille.
Anrett kylling, potet og brokkolisalat på tallerkener.
Topp kylling med honning- og sennepsdressing.
Server med resterende creme fraiche-saus som dipp.