
Banh mi-inspirert svinekjøttbowl
med syltede grønnsaker og sterk srirachamajones
I dag frister vi med Banh mi-inspirert svinekjøttbowl med soyasaus, søt chilisaus og vår egen krydderblanding med ingefær, som vi kaller Ginger Ninja. Vi bygger bowlen med svinekjøtt, luftige ris, syltet agurk og gulrot, og vi topper den med srirachamajones, koriander, mynte og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
40 g
Søt chilisaus
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Agurk
1 stk
Gulrot
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Mynte & koriander
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
300 g
Svinefilet
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
2 ss
Vann (steg 4)
Framgangsmåte

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Rør, sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Finhakk gulrot (uskrelt) og agurk [1/2 stk, 2P].

Bland hvitvinseddik, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en mellomstor skål.
Bland inn agurk og gulrot.
Sett til side. Hell ut væske før servering.

Skjær kjøtt i medaljonger (3 per person) på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt og pepper og Ginger Ninja.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllen brunt.
Senk varmen til middels. Rør inn soyasaus [1/2 pose, 2P], søt chilisaus og vann [2 ss | 4 ss]. Kok i 1 min. Fjern fra varmen.

Plukk mynte- og korianderblad (riv store blad).

Rør opp risen med en gaffel. Anrett i dype tallerkener.
Legg kjøtt på siden og topp med saus fra pannen.
Legg syltet grønnsaker i midten og drypp srirachamajones over hele retten.
Pynt med koriander- og mynteblad og et dryss sesamfrø [1/2 pose, 2P].