Banh mi-inspirert svinekjøttbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Banh mi-inspirert svinekjøttbowl

Banh mi-inspirert svinekjøttbowl

med syltede grønnsaker og sterk srirachamajones

I dag frister vi med Banh mi-inspirert svinekjøttbowl med soyasaus, søt chilisaus og vår egen krydderblanding med ingefær, som vi kaller Ginger Ninja. Vi bygger bowlen med svinekjøtt, luftige ris, syltet agurk og gulrot, og vi topper den med srirachamajones, koriander, mynte og sesamfrø.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesam
Sennep
Egg
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

40 g

Søt chilisaus

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Agurk

1 stk

Gulrot

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 pose

Mynte & koriander

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

300 g

Svinefilet

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier682 kcal
Energi (kj)2853 kj
Fett22.6 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater80.1 g
Sukker18 g
Protein37.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Rør, sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!  

Forbered grønnsaker
2

Finhakk gulrot (uskrelt) og agurk [1/2 stk, 2P].

Sylt grønnsaker
3

Bland hvitvinseddik, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en mellomstor skål. 

Bland inn agurk og gulrot. 

Sett til side. Hell ut væske før servering.

Stek kjøtt
4

Skjær kjøtt i medaljonger (3 per person) på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt og pepper og Ginger Ninja. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllen brunt. 

Senk varmen til middels. Rør inn soyasaus [1/2 pose, 2P], søt chilisaus og vann [2 ss | 4 ss]. Kok i 1 min. Fjern fra varmen.

Forbered urter
5

Plukk mynte- og korianderblad (riv store blad).

Server
6

Rør opp risen med en gaffel. Anrett i dype tallerkener. 

Legg kjøtt på siden og topp med saus fra pannen. 

Legg syltet grønnsaker i midten og drypp srirachamajones over hele retten. 

Pynt med koriander- og mynteblad og et dryss sesamfrø [1/2 pose, 2P].