topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bánh mí av svinekjøtt

Bánh mí av svinekjøtt

med sesambakte poteter og søt mangosalsa

I det vietnamesiske kjøkken er bahn mi en kort baguette med sprø skorpe og luftig tekstur. Den deles på langs og fylles med herlige ingredienser. Vi har valgt å fylle vår bahn mi med marinert svinekjøtt, agurkstaver, syltet gulrot, koriander, mynte og chili. Vi serverer dem med sesambakte poteter og en søt mangosalat.

Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

2 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Mango

1 stk

Rød chili

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

100 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Vann (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

¼ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1302 kcal
Energi (kj)5449 kj
Fett50.3 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater157.9 g
Sukker53.9 g
Protein55 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje ogkrydre med en klype salt og pepper og strø over sesamfrø. Bland godt og spre jevnt utover. Bak i ovnen i 25-30 min. 

TIPS: Bruk 2 stekebrett om nødvendig. 

Marinér kjøtt
2

Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.

Bland svinekjøtt, soyasaus, søt chilisaus, hoisinsaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en stor klype pepper og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Sett til side for marinering.

Sylt gulrot
3

Skrell gulrot til lange bånd.

Bland hvitvinseddik, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Bland inn gulrot. Sett til side til servering.

Lag mangosalsa
4

Skjær halvparten av agurk i tynne staver. Skjær resterende agurk i 1 cm biter.

Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver. Plukk og finhakk mynte og koriander (spar noen hele blader til pynt).

Skrell mango og skjær langs steinen slik at du får to deler. Skjær hver del i 1 cm biter.

Bland mango, agurkbiter, mynte og koriander, olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] og en klype salt i en skål.

Stek kjøtt
5

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 3-4 min, til gjennomstekt.

Når potetene har 7-8 min igjen av steketiden, legg baguette på en rist og varm i 7-8 min, eller til gjennomvarm.

Skjær baguette på langs som et pølsebrød, ikke skjær helt igjennom.

Server
6

Hell væsken av gulrot.

Fyll baguette med marinert svinekjøtt, agurkstaver, syltet gulrot, resterende mynte og koriander og chili.

Anrett baguette, potetbåter og srirachamajones på tallerkener.

Server mangosalsa i en skål ved siden av.