HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Wok
topBanner
Asiatisk wok

Asiatisk wok

med svinekam, pak choi og grønnsaksris

Mør svinekam får en fantastisk smak av å bli stekt med asiatisk woksaus. Vi lager også grønnsaksris med pak choi og gulrot, som pyntes med peanøtter og sitronbåter.

Tags:BarnevennligRask
Allergener:HveteSesamSoyaSulfitterPeanøtterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Svinekam

2 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

200 g

Pak choi

1 stk

Lime

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderHvete, Sesam, Soya, Sulfitter)

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtter)

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2610 kj
Kalorier624 kcal
Fett13.62 g
Mettet fett3.76 g
Karbohydrater82.63 g
Sukker17.55 g
Protein41.72 g
Natrium3.72 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør med en skvett olivenolje i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Tilsett ris, legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!

2

Grovhakk pak choi. Riv gulrot. Skjær lime i båter. Skjær svinekam i 3 x 3 cm store biter på et eget stekebrett.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi og gulrot i 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper*. Overfør til en skål og sett til side.

4

Stek svinekam i 3-4 min. Når kjøttet er gjennomstekt, tilsett asiatisk woksaus, en skvett vann* og en skvett limesaft og bland godt.

5

Grovhakk peanøtter og koriander. Bland pak choi og gulrot med ris.

6

Anrett ris og grønnsaker på tallerkener. Topp med svinekam. Drypp over resterende saus fra stekepannen. Strø over peanøtter og koriander. Server limebåter på siden.