HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kyllingbowl
topBanner
Asiatisk kyllingbowl

Asiatisk kyllingbowl

med ingefærris og sesammajones

Populær
Tags:Rask
Allergener:GlutenSoyaEggSennepSesamSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

150 g

Basmatiris

1 stk

Ingefær

1 stk

Vårløk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderGluten, Soya, Sesam, Sulfitter)

300 g

Strimlet kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

etter behov

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Vann (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier750 kcal
Energi (kj)3136 kj
Fett23.77 g
Mettet fett2.7 g
Karbohydrater83.9 g
Sukker21.4 g
Protein47.02 g
Natrium0.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skrell og riv ingefær. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels høy varme. Stek ingefær i 1-2 min. 

Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skjær vårløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær paprika i 2 cm tykke terninger. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. 

3

Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min. Krydre med salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken. Varm opp en ny skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk, gulrot og paprika i 3-4 min, til møre. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Bland majones, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sesamfrø i en liten skål. Sett til side, og rør godt rett før servering.

5

Tilsett kylling, asiatisk woksaus og vann* [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Varm opp. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett ingefærris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med sesammajones og vårløk.