Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Larb er navnet på nasjonalretten i Laos, og er en slags salat med stekte ingredienser. Salaten kan inneholde forskjellige proteiner, og dagens variant inneholder linser som vi steker med sjalottløk og pak choi. Klassisk tilbehør er kremet ris og grønnsaker. Vi serverer dagens larb med hvitløksris og en god agurksalat som får en ekstra god smak av mynte og koriander. Vi topper alt med en smakfull srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmati villris
1 stk
Hvitløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 stk
Ingefær
1 pakke
Grønne linser
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Pak choi
1 ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl], ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk til servering.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke terninger. Finhakk sjalottløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk og gulrot i 3-4 min.
Grovhakk pak choi. Skjær lime i båter.
Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Riv ingefær.
Skyll linser under kaldt vann i en sil.
Tilsett pak choi og ingefær i stekepannen og stek i 1 min.
Tilsett linser, en skvett limesaft, soyasaus og chili. La putre i 4-5 min.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Skjær agurk i 1 cm tykke terninger og legg i en skål.
Plukk og grovhakk mynteblader.
Finhakk koriander (med stilk).
Tilsett en skvett limesaft, en klype salt og pepper, halvparten av mynte og koriander, og sesamfrø i skålen med agurk. Tilsett evt. en skvett olivenolje om du ønsker. Bland godt.
Bland srirachamajones med en skvett vann i en liten skål.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skru av varmen til stekepannen når linsene er ferdigstekte og sausen redusert litt, og bland inn spinat under omrøring til den mykner. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts].
Anrett hvitløksris i en side av en dyp tallerken, og linselarb på den andre siden.
Plasser agurksalat i midten og drypp over srirachamajones.
Pynt med resterende mynte, koriander og sesamfrø.
Server resterende limebåter på siden.