HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kjøttdeig
topBanner
Vietnamesisk kjøttdeig

Vietnamesisk kjøttdeig

med hvitløksris, mango, mynte og koriander

Tags:Sterk
Allergener:Soyagluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, gluten)

1 stk

Basmatiris

1 stk

Agurk

250 g

Ingefær

2 stk

Kjøttdeig

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

½ stk

Chili

1 ss

Mango

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Olivenolje* (steg 3)

¼ ts

Smør* (steg1)

3 dl

Salt* (steg 1)

2 ts

Vann* (steg 1)

Sukker* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier450.235 kcal
Energi (kj)1883.7832 kj
Fett26.5347 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater26.8967 g
Sukker33.9 g
Protein28.5495 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek

hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Legg lokk på kjelen, senk til middels lav varme og småkok i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes! 

2

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Riv ingefær og hvitløk fint. 

3

Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og stek i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

5

Skjær mango i 1 cm store biter. Skjær agurk i tynne skiver. Skrell og riv gulrot. Plukk mintblader og kast stilken. Finhakk mintblader og koriander (med stilk). 

6

Fordel ris i dype tallerkener. Legg mango, gulrot, agurk, mint og koriander oppå, med kjøttdeigen på toppen. Server salaten og krydre med salt* og pepper*. Bruk gjerne en skvett olivenolje* over.