topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk-inspirert hyse

Vietnamesisk-inspirert hyse

med ferske grønnsaker og lime-soyasaus

Denne vietnamesiske retten med hyse og gode asiatiske smaker vil gjøre deg myk i knærne! Inviter smaksløkene dine på en uforglemmelig date med ris, solmodnet mango og forfriskende mynte og koriander.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Ingefær

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

2 stk

Hvitløk

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 pose

Mynte & koriander

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier605 kcal
Energi (kj)2530 kj
Fett10.3 g
Mettet fett1.7 g
Karbohydrater87.6 g
Sukker23.4 g
Protein37.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl]. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 11 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Skrell og riv ingefær fint. 

Press eller finhakk hvitløk. 

Lag saus
3

Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], sukker [2 ts | 4 ts], soyasaus og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt. 

Forbered frukt og grønt
4

Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Finhakk mynteblader og koriander

Skjær agurk i 1 cm tykke staver.

Stek hyse
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Tørk fisk lett med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper. 

Stek i 2-3 min, eller til gyllen. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og fordel mango, gulrot og agurk.

Legg hyse på toppen og hell saus over fisk og ris.

Topp med mynte og koriander.