Thailandsk torsk i søt chili-soyamarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk torsk i søt chili-soyamarinade

Thailandsk torsk i søt chili-soyamarinade

med kokosris og saftig mangosalsa

En enkel og veldig spennende hverdagsrett med herlige smaker som passer perfekt til deg på farten. Vi steker fisken før den får lov til å godgjøre seg i en søt og syrlig saus med lime og chili. Vi lager også kremet kokosris, som garantert blir en favoritt! Vi lokker også med en fantastisk mangosalsa med chili, som er både smakfull og som ser veldig flott ut!

Tags:
Melkefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

100 ml

Kokosmelk

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Mango

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime

80 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

75 g

Grønne bønner

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier834 kcal
Energi (kj)3488 kj
Fett26.2 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater108 g
Sukker36.9 g
Protein34.3 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok kokosris
1

Kok opp kokosmelk [1/2 pakke, 2P] og vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag mangosalsa
2

I mellomtiden, skrell mango ved å skjære langs sidene av steinen slik at du får to deler.  

Skjær mango [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.

Fjern frøene og finhakk chili. 

Skjær lime i båter. 

Bland mango, chili, en stor skvett limesaft og en klype salt i en mellomstor skål.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek grønne bønner
3

Skjær stilken av grønne bønner [1/2 pakke, 2P]. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek grønne bønner og sesamfrø i 3-4 min, eller til myke. 

Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken, dekk med folie og sett til side. 

TIPS: Hvis du tilsetter en skvett vann til pannen, blir bønnene raskere ferdig.

Stek fisk
4

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt. 

Vask stekepannen, tilsett en skvett olivenolje og varm opp på middels varme. 

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.  

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag saus
5

Mens fisken steker, riv ingefær og hvitløk fint. 

Vask stekepannen og varm opp på middels varme. 

Tilsett hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss]. Stek i 1 min, eller til velduftende. 

Rør inn søt chilisaus, soyasaus og en skvett limesaft. Kok i 1 min, eller til gjennomvarmt.

Server
6

Anrett kokosris og fisk i dype tallerkener.

Øs søt chilisaus over fisken.

Legg på grønne bønner og mangosalsa.

Pynt med sprøstekt løk. 

Server limebåter på siden.