Stekt biff og sjalottløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og sjalottløksaus

Stekt biff og sjalottløksaus

med knollsellerimos og nøttetoppet purre

I dag frister vi med et fantastisk festmåltid som består av biff, knollsellerimos med poteter og hvitløk, nøttetoppet purre med persillesmør og syrlig sjalottløksaus. Skjem bort gjestene dine i helgen, eller unn deg et festmåltid midt i uken!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Selleri
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

1 stk

Purre

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg)

500 g

Poteter

½ stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

½ stk

Sjalottløk

½ pose

Kruspersille

4 g

Kjøttbuljong

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1.5 ss

Smør (steg 3)

1 dl

Vann (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier616 kcal
Energi (kj)2575 kj
Fett25.6 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater54.8 g
Sukker9.3 g
Protein43.3 g
Natrium386.9 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek purre
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Ta smør [1,5 ss | 3 ss] og biff ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur. 

Kok opp en kjele med saltet vann.

Del purre i to og halver på langs. Legg purre i folie, drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper, og pakk inn. Legg på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 25-30 min, til purren er myk.

TIPS: Pass på at folien er helt tett. 

Lag potetmos
2

I mellomtiden, skrell og skjær poteter og knollselleri [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. 

Kok poteter og knollselleri i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes med en kniv. 

Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og mos til glatt. Dekk med lokk og sett til side. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for kremete konsistens. 

Forbered råvarer
3

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P] og persille [1/2 pose, 2P].

Visp vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en skål.

Bland romtemperert smør [1,5 ss | 3 ss], persille (spar litt til pynt) og en klype salt og pepper i en ny skål.

Stek biff
4

Når purren har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side.

Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

Når purren har 5 min igjen, legg hasselnøtter på stekebrettet ved siden av purren.

TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det well done.

 

Lag saus
5

Imens kjøttet hviler, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels lav varme. 

Stek sjalottløk i 1 min. Tilsett hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og skrap opp eventuelle rester fra pannen.

Tilsett melblandingen, kjøttbuljong, kjøttkraft fra folien, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. La småkoke under omrøring i 2-3 min, til tyknet.

Grovhakk hasselnøtter.

TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.

Server
6

Skjær biff i skiver.

Anrett biff, potetmos og purre på tallerkener. 

Hell persillesmør og hasselnøtter over purren.

Hell saus over biffen. Pynt med resterende persille.