
Spicy Asian Shrimp Stir-Fry
with noodles and peanuts
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
1 stk
Vårløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Pak choi
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
200 g
Sjampinjong
½ g
Chiliflak
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med saltet vann. Kok nudler i 1-2 min, til myke. Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl]. Hell av resten og skyll nudler under kaldt vann. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Grovhakk sjampinjong. Grovhakk pak choi. Skjær vårløk i tynne skiver, skill det grønne fra det hvite. Finhakk eller press hvitløk.

Krydre reker med en klype salt. Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepanne på middels høy varme. Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte.

Tilsett hvitløk, chiliflak [½ pakke, 2P] og det hvite av vårløken i stekepannen og bland godt. Tilsett sopp og stek i 2-3 min. Tilsett pak choi og stek i ytterligere 1-2 min. TIPS: Liker du ikke sterk mat, kan du redusere mengden chil.

Rør inn asiatisk woksaus og soyasaus. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Tilsett nudler og nuddelvann [½ dl | 1 dl]. Bland godt, til gjennomvarmet.

Anrett rekewok med nudler i dype tallerkener. Strø over peanøtter og pynt med det grønne av vårløken.