Sitronbakt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronbakt laks

Sitronbakt laks

med ovnsbakte poteter og dilldressing

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
•Egg
•Sennep
•Melk

Les etiketten pĂ¥ produktet for Ă¥ finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for Ă¥ sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivĂ¥Enkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ g

Oregano, tørket

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

½ stk

Sitron

½ pose

Dill

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

75 g

Reddiker

40 g

Ruccola

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier747 kcal
Energi (kj)3127 kj
Fett44.5 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater50.3 g
Sukker6.3 g
Protein38.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

•Bakeplate

FramgangsmĂ¥te

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm bĂ¥ter.

Fordel poteter pĂ¥ den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med oregano [1/2 pakke, 2P], en klype salt og pepper, og hell over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne. 

Forbered rĂ¥varer
2

I mellomtiden, finhakk dill [1/2 pose, 2P].

Skjær reddiker og sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Skyll ruccola.

Bak fisk
3

NĂ¥r potetene har 12 min igjen, tørk fisk lett med kjøkkenpapir.

Ta poteter ut og legg fisk med skinnet ned pĂ¥ den andre siden av stekebrettet [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Legg sitronbĂ¥ter pĂ¥ fisken. Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig nĂ¥r kjøttet er matt i midten.

Lag dressing
4

Bland dill, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skĂ¥l.

Lag salat
5

Legg ruccola, reddiker, gresskarkjerner, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skĂ¥l. Bland sammen rett før servering.

Server
6

Anrett poteter, fisk og salat pĂ¥ tallerkener.

Hell en klatt dilldressing pĂ¥ siden og press en skvett sitronsaft over retten.