Misoglasert laks og sesamfrø
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Misoglasert laks og sesamfrø

Misoglasert laks og sesamfrø

med ingefærris og pak choi-salat

Misopasta er en japansk pasta som hovedsakelig består av fermenterte soyabønner. Vi steker laks til perfeksjon, og glaserer den i en misoglaze laget av misopasta og soyasaus. Laksen serveres på en seng av aromatisk ingefærris, med en frisk pak choi-salat med gulrot og lime på siden. Det hele toppes med en klatt sterk srirachayoghurt.

Tags:
Superrask
Sterk
Allergener:
Fisk
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

15 g

Misopasta

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

1 stk

Ingefær

1 stk

Pak choi

½ stk

Gulrot, Julienne

½ stk

Lime

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

10 g

Sriracha

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

½ ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier824 kcal
Energi (kj)3446 kj
Fett38.7 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater76.4 g
Sukker8.6 g
Protein41 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme, og la putre under lokk i 14 min. 

Ta kjelen av varmen.

Stek laks
2

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

I mellomtiden, bland misopasta [1/2 pose, 2P], soyasaus [1/2 pose, 2P], sukker [1 ts | 2 ts], mel [1/2 ss | 1 ss] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
3

Skjær pak choi i tynne skiver.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i skiver.

Bland pak choi, gulrot [1/2 pose, 2P], limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål.

Ta stekepannen av varmen og tilsett misoglaze når laksen er ferdigstekt. Vend laks i misoglaze.

Bland ingefærpasta i kjelen med ris.

Bland sriracha [1/2 pose, 2P], yoghurt og en klype salt og pepper i en liten skål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
4

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med salat og misoglasert laks.

Dryss over sesamfrø og server med en klatt srirachayoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image