topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rød kidneybønnebowl

Rød kidneybønnebowl

med sprø agurksalat og svalende yoghurt

I kveld byr vi på en rød kidneybønnebowl med kidneybønner, kokosmelk, hvitløk, ingefær, chili og vår egen krydderblanding, som vi kaller Ginger Ninja. Velsmakende tilbehør er luftig ris, en sprø agurksalat med tomat og cashewnøtter, samt en svalende yoghurt.

Tags:
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk
Nøtter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kidneybønner

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvitløk

200 ml

Kokosmelk

1 boks

Tomatpure

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

150 g

Basmatiris

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier773 kcal
Energi (kj)3232 kj
Fett32.7 g
Mettet fett20.3 g
Karbohydrater90.9 g
Sukker15.1 g
Protein20.5 g
Natrium543.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, hell av væsken og skyll kidneybønner.

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].

Riv hvitløk og ingefær (uskrelt) fint.

Lag krydderblanding
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], chili, tomatpuré og Ginger Ninja i 1-2 min.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag saus
4

Tilsett kidneybønner, grønnsaksbuljong, kokosmelk, vann [1,5 dl | 3 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La småkoke på middels varme i 15 min, til tyknet.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om sausen blir for tykk.

Lag salat
5

I mellomtiden, finhakk koriander.

Grovhakk agurk og tomat. 

Grovhakk cashewnøtter.

Bland agurk, tomat, cashewnøtter, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en stor klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Anrett ris og kidneybønner i dype tallerkener. 

Topp med en klatt yoghurt, koriander og en klype pepper. 

Server agurksalat på siden.