Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask meksikansk linsegryte

Rask meksikansk linsegryte

med tortillachips og frisk tomatsalsa

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dagens kulinariske reise går til Mexico, for vi skal lage en fantastisk linsegryte som får den perfekte smaken av vår ferdiglagde krydderblanding, Tex-Mex. Vi serverer linsegryte med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, rømme og sprø tortillachips.

Tags:
Superrask
Rask
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

1 boks

Mais

1 pakke

Grønne linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 boks

Tomatpure

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde spor av: Melk)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3 ss

Vann* (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier676 kcal
Energi (kj)2827 kj
Fett32.9 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater68.1 g
Sukker20.7 g
Protein21.1 g
Natrium543.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Finhakk løk.

Skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Hell ut væske fra mais og linser. 

Lag linsegryte
2

Varm opp olivenolje [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk med en klype salt i 2 min. Tilsett paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong og tomatpuré, og stek videre i 1 min.

Senk varmen til middels lav og rør inn mais, linser, limesaft [1 ts | 2 ts], vann [3 ss | 6 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre i 5-6 min. 

Krydre med en klype salt og pepper.

Lag salsa
3

Finhakk tomater.

Grovhakk koriander.

Bland tomat, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], koriander, en klype salt og pepper og en skvett limesaft i en liten skål.

Server
4

Anrett linsegryte i dype tallerkener.

Topp med revet gouda og tomatsalsa.

Server rømme og tortillachips på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image