1 stk
Squash
100 g
Ricotta
(Inneholdermelk)30 g
Spinat
125 g
Cherrytomater
170 g
Perlecouscous
(Inneholdergluten)½ stk
Rosmarin
50 g
Prosciutto
4 g
GrĆønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)1 stk
HvitlĆøk
1 g
Chiliflak
75 g
Creme fraiche
(Inneholdermelk)½ pose
Bladpersille
4 dl
Vann* (steg 3)
Sett ovnen pĆ„ 220/200°C (varmluft). Rens squash og del i to pĆ„ langs. Grav innmat ut med en skje inntil det er 1 cm igjen pĆ„ alle sider, og finhakk innmat. Finhakk hvitlĆøk. Plukk og finhakk rosmarinblader [½ stk, 2P]. Del cherrytomater i to. Grovhakk persille.Ā
Bland hakket squash, hvitlĆøk, rosmarin, ricotta, en klype chili, en klype salt* og pepper* i en liten bolle. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat.Ā
Fyll de to halve squash med ricottamix. Pakk squash inn i prosciutto og plasser pÄ et stekebrett med bakepapir. Plasser cherrytomater ved siden av squash og bak i ovnen inntil møre, 20-25 min.
Kok opp vann* [4 dl | 8 dl] og grĆønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett perlecouscous og senk til middels varme. La simre i 12-15 min, inntil myke men fremdeles med litt tyggemotstand. Hell overskytende vann fra.Ā
Grovhakk persille. Bland ferdig perlecouscous med persille (spar litt til pynt), spinat, creme fraiche [½ stk, 2P]. Smak til med salt* og pepper*. Bland cherrytomater forsiktig med perlecouscous.Ā
Anrett perlecouscous i skĆ„ler. Del prosciuttopakket squash i to og plasser ovenpĆ„ perlecouscous. Pynt med persille og en klype chili.Ā