topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peanøttmarinert kylling

Peanøttmarinert kylling

med villrissalat og fersk mynte

I dag skal vi tilberede kylling på en spennende måte! Kyllingen blir mør og perfekt krydret av den lekre marinaden. Villrissalat med sprø grønnsaker og kremet asiatisk majones passer perfekt til.

Tags:
Melkefri
Rask
Allergener:
Peanøtter
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

300 g

Kyllingbryst

1 pose

Mynte

1 stk

Agurk

150 g

Spisskål, skåret

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier833 kcal
Energi (kj)3485 kj
Fett40.8 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater67.9 g
Sukker6.7 g
Protein46.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok villris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek hvitløk i 1 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts], og kok opp. Legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Mariner kylling
2

Finhakk peanøtter. Skjær løk i tynne, halve skiver. Skjær kyllingbrystfilet i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland peanøtter, hvitløksflørt og olivenolje* [1 ss | 2 ss] med en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett kylling og bland godt.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og marinade, og stek i 1-2 min på hver side. Tilsett løk og stek i ytterligere 5 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland agurkdressing
4

Riv halvparten av agurk og press ut så mye væske som mulig. Finhakk resterende agurk. Finhakk mynte. Bland agurk, en stor skvett limesaft, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål.

Bland ris
5

Bland spisskål med en klype salt* i en skål. Tilsett villris, agurk og agurkdressing til skålen, og rør godt.

Server
6

Anrett villrissalat og kylling i dype tallerkener. Drypp over asiatisk majones. Topp med mynte.