topBanner
Pasta Arrabbiata

Pasta Arrabbiata

med bacon & basilikum

I dag lager vi denne pastaen som passende nok blir kalt Arrabbiata. Vi lager en fyldig saus med bacon, sjalottløk, paprika, tomater og oksebuljong. Pastaen blandes med sausen, og med litt sukker og smør får vi frem alle de gode smakene. Alt toppes med ost og chili, så er middagen klar.

Tags:RaskSterk
Allergener:MelkEggHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ boks

Hakkede tomater

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 g

Chiliflak

60 g

Spinat

1 stk

Tomat

1 stk

Gul paprika

4 g

Kjøttbuljong

1 stk

Sjalottløk

2 stk

Hvitløk

125 g

Bacon, skiver

270 g

Rigatoni

(InneholderHveteKan inneholdeSpor av soya)

Ikke inkludert i matkassen din

ss

Smør* (steg 5)

(InneholderMelk)

1 ts

Sukker* (steg 5)

½ dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3298 kj
Kalorier788 kcal
Fett20.95 g
Mettet fett10.57 g
Karbohydrater109.69 g
Sukker15.99 g
Protein34.53 g
Natrium2.476 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp en kjele med vann. Finhakk sjalottløk. Grovhakk paprika. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk tomat. Grovhakk bacon. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

2

Tilsett pasta og en klype salt til det kokende vannet. Kok i 7-9 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl], hell av vannet og legg pasta tilbake i kjelen. Mens pastaen koker, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 3-4 min.

3

Tilsett sjalottløk, paprika og tomat til stekepannen og stek i 3-4 min, eller til myke. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Tilsett buljong, hakkede tomater og pastavann*. Småkok i 2-3 min.

4

Grovhakk basilikum.

5

Tilsett en klatt smør og sukker [1 spsk | 2 spsk] til sausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett pasta og spinat, og bland godt.

6

Fordel pasta arrabbiata i dype tallerkener og strø over revet ost og en klype chiliflak. Topp med basilikum.

TIPS: Chiliflakene er sterke, så krydre etter smak.