HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanert Fiskeburger
topBanner
Panert fiskeburger

Panert fiskeburger

med gressløkdressing og sitronsyltet rødløk

Denne ukens fiskemiddag kommer i form av en spennende fiskeburger med godt tilbehør. Vi panerer fisken i panko, sitronskall og vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Vi bygger burgeren med panert fisk, hjertesalat, sitronsyltet rødløk og gressløkdressing, og serverer hjemmelagde pommes frites på siden.

Allergener:FiskglutenSulfitterSennepEggmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Poteter

1 pose

Gressløk

½ stk

Rødløk

250 g

Sei

(InneholderFisk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

2 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

80 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

12 g

Sennep

(InneholderSennep)

2 stk

Briochebrød

(Inneholdergluten, Egg, melkKan inneholdesesam, soya)

½ stk

Hjertesalat

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann* (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier949.075 kcal
Energi (kj)3970.9297 kj
Fett44.3585 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater96.0868 g
Sukker13.9 g
Protein39.4695 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i tynne staver (ca. 1 cm). Fordel et på stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt og stek i ovnen i 25-30 min, til gylne.

2

Finhakk gressløk. Skjær sitron i båter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Bland rødløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en liten skål. Sørg for at løken er dekket av væske. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.

3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken. Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken. Bland panko med Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] i en tredje dyp tallerken. Del fiskefilet i to og dypp først i melblanding, deretter i egg og til slutt i pankoblanding. Sett til side på en tallerken. TIPS: Egg kan erstattes med 2 ss melk.

4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side. Bland aioli, sennep [2 ts | 4 ts], gressløk og en klype salt og pepper i en liten skål. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Plasser briochebrød direkte på en rist i ovnen og varm i 4-5 min. Riv blader av hjertesalat [1/2 stk, 2P].

6

Smør gressløkdressing på burgerbrød og fyll med hjertesalat, fisk, en skvett sitronsaft og rødløk. Server pommes frites og resterende salat og saus på siden med resterende sitronbåter.