
Panert fiskeburger
med gressløkdressing og sitronsyltet rødløk
Denne ukens fiskemiddag kommer i form av en spennende fiskeburger med godt tilbehør. Vi panerer fisken i panko, sitronskall og vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Vi bygger burgeren med panert fisk, hjertesalat, sitronsyltet rødløk og gressløkdressing, og serverer hjemmelagde pommes frites på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Poteter
1 pose
Gressløk
½ stk
Rødløk
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
12 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
½ stk
Hjertesalat
½ stk
Sitron
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann* (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i tynne staver (ca. 1 cm). Fordel et på stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt og stek i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Finhakk gressløk. Skjær sitron i båter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Bland rødløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en liten skål. Sørg for at løken er dekket av væske. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken. Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken. Bland panko med Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] i en tredje dyp tallerken. Del fiskefilet i to og dypp først i melblanding, deretter i egg og til slutt i pankoblanding. Sett til side på en tallerken. TIPS: Egg kan erstattes med 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side. Bland aioli, sennep [2 ts | 4 ts], gressløk og en klype salt og pepper i en liten skål. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Plasser briochebrød direkte på en rist i ovnen og varm i 4-5 min. Riv blader av hjertesalat [1/2 stk, 2P].
Smør gressløkdressing på burgerbrød og fyll med hjertesalat, fisk, en skvett sitronsaft og rødløk. Server pommes frites og resterende salat og saus på siden med resterende sitronbåter.