Pan-fried garlic herb chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pan-fried garlic herb chicken

Pan-fried garlic herb chicken

with parsnip mash and creamy herb sauce

Gå "all in" i dag! Vi lager en herlig fløtesaus med hvitløk, gressløk og lagret ost. Sausen blir kremet og god, og får en deilig smak av umami og salt. Vi serverer også pannestekt kylling, lun pastinakkmos og en frisk salat med eplestrimler.

Tags:
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

1 stk

Pastinakk

400 g

Bakepotet

1 pose

Gressløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 g

Grønne bønner

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier720 kcal
Energi (kj)3011 kj
Fett32.9 g
Mettet fett12.7 g
Karbohydrater59.1 g
Sukker13.7 g
Protein49 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag pastinakkmos
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell poteter og pastinakk, og skjær i 2 cm biter. Kok poteter og pastinakk i 10-15 min, eller til møre. Hell av vannet. Tilsett smør [2 ss | 4 ss], melk [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og la hvile under lokk.

Forbered kylling
2

Press eller finhakk hvitløk. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær gjennom med en skarp kniv til to tynne fileter, på et eget skjærebrett. Bland Hvitløksflørt, kylling og en skvett olivenolje i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-7 min på hver side, og overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk gressløk
4

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Skjær eple i tynne staver. Finhakk gressløk [1/2 pose, 2P]. Bland salatblanding, eple og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] med en klype salt og pepper i en stor skål.

Lag ostesaus
5

Varm opp stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [2 ss | 4 ss], finrevet ost, halvparten av gressløken og saften fra tallerkenen med kylling. Senk til lav varme og la putre i 1 min, til lett tyknet. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett kylling, pastinakkmos og eplesalat på tallerkener. Topp med ostesaus og pynt med resterende gressløk.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image