Ovnsbakt torsk i sitronsmørsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk i sitronsmørsaus

Ovnsbakt torsk i sitronsmørsaus

med knuste poteter og syltet rødløk

Dagens middag er enkel å lage, samtidig som den gir følelsen av å være på en fin fiskerestaurant. Rettens ekstra gode smak kommer av at torsken stekes i en fyldig sitronsaus med dill og smør. Til fisken serverer vi ovnsbakte poteter, sprø brokkoli, syltede rødløk og rømme.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Kalorilett
Under 50g karbo
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

400 g

Småpoteter

1 pose

Dill

½ stk

Rødløk

½ stk

Sitron

250 g

Brokkoli

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier462 kcal
Energi (kj)1934 kj
Fett13.6 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater40.8 g
Sukker9.5 g
Protein33.2 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (grill, varmluft). Kok opp saltet vann* i en kjele. Kok poteter i 12-15 min, eller inntil lett møre. Fjern vannet og mos potetene lett med en potetmoser. Bland sammen med en generøs skvett olivenolje* og en klype salt*. Legg på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. 

Stek grønnsaker
2

Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Legg i en skål og hell over en skvett olivenolje* og krydre med salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*. Bland godt. Legg på den andre siden av stekebrettet. Skill brokkoli og poteter. Stek i 15 min. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P – ett til poteter og ett til brokkoli.

Sylt rødløk
3

Del rødløk i to og skjær i tynne skiver [½ stk, 2P]. Bland sammen løk, hvitvinseddik, sukker* [½ ts | 1 ts], og en klype salt* i en skål. Tilsett vann* til løken dekkes. Rør godt og sett til side til servering. Fjern væsken rett før servering. 

Lag sitronsaus
4

Del sitron i to [½ stk, 2P]. Finhakk dill. Bland sammen vann* [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, en generøs skvis sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.

Stek fisk
5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på hver side. Stek i 2-3 min. Snu fisken og tilsett sitronsausen og smør* [1ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 2-3 min, inntil gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og har mistet sitt rå utseende.

Servér
6

Anrett moste poteter på tallerkener. Topp med rømme [½ pk, 2P], syltede rødløk og resterende dill. Legg på stekt brokkoli og avslutt med fisk og sitronsaus.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image