Dagens middag er enkel å lage, samtidig som den gir følelsen av å være på en fin fiskerestaurant. Rettens ekstra gode smak kommer av at torsken stekes i en fyldig sitronsaus med dill og smør. Til fisken serverer vi ovnsbakte poteter, sprø brokkoli, syltede rødløk og rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder: Fisk)
400 g
Småpoteter
1 pose
Dill
½ stk
Rødløk
½ stk
Sitron
250 g
Brokkoli
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Vann (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (grill, varmluft). Kok opp saltet vann* i en kjele. Kok poteter i 12-15 min, eller inntil lett møre. Fjern vannet og mos potetene lett med en potetmoser. Bland sammen med en generøs skvett olivenolje* og en klype salt*. Legg på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.
Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Legg i en skål og hell over en skvett olivenolje* og krydre med salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*. Bland godt. Legg på den andre siden av stekebrettet. Skill brokkoli og poteter. Stek i 15 min. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P – ett til poteter og ett til brokkoli.
Del rødløk i to og skjær i tynne skiver [½ stk, 2P]. Bland sammen løk, hvitvinseddik, sukker* [½ ts | 1 ts], og en klype salt* i en skål. Tilsett vann* til løken dekkes. Rør godt og sett til side til servering. Fjern væsken rett før servering.
Del sitron i to [½ stk, 2P]. Finhakk dill. Bland sammen vann* [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, en generøs skvis sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på hver side. Stek i 2-3 min. Snu fisken og tilsett sitronsausen og smør* [1ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 2-3 min, inntil gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og har mistet sitt rå utseende.
Anrett moste poteter på tallerkener. Topp med rømme [½ pk, 2P], syltede rødløk og resterende dill. Legg på stekt brokkoli og avslutt med fisk og sitronsaus.