Torsk i sitronsmørsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Torsk i sitronsmørsaus

Torsk i sitronsmørsaus

med knuste poteter og syltet rødløk

Det anbefales å spise fisk to ganger i uken, og derfor frister vi med et herremåltid med torsk i fokus. Fisken stekes i en frisk sitronsmørsaus til den blir saftig og god, og serveres med mør ovnsbakt brokkoli og knuste poteter som tilbehør. Topp det hele med syrlig syltet rødløk og nyt!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

1 pose

Dill

½ stk

Rødløk

½ stk

Sitron

250 g

Brokkoli

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier502 kcal
Energi (kj)2101 kj
Fett13.7 g
Mettet fett7.3 g
Karbohydrater52.8 g
Sukker10.1 g
Protein34.1 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (grill, varmluft).

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.

Skjær potet (uskrelt) i 3 cm store biter.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet, og legg potet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.

Mos potet forsiktig med en gaffel, og bland med en stor skvett olivenolje og en klype salt.

Sett til side.

Stek grønnsaker
2

Skjær brokkoli i 2 cm store buketter.

Legg på den andre siden av stekebrettet [2 brett, 4P]. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Stek i ovnen i 10-12 min, eller til møre.

Sylt rødløk
3

Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. 

Vend inn løken og sett til side.

Hell av lake rett før servering. 

Lag sitronsaus
4

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Finhakk dill.

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål.

Stek fisk
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Stek fisk i 2-3 min. Snu og tilsett sitronsaus og smør [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 2-3 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett moste poteter på tallerkener.

Topp med rømme, syltet rødløk og resterende dill.

Legg på stekt brokkoli og fisk med sitronsaus.