Ovnsbakt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

med stuet spisskål og varm rødbetesalat

I dag har vi ovnsbakt torsk på menyen! Denne herlige fiskeretten består av ovnsbakt torsk med kremet spisskål, kokte poteter og rødbeter til. Både potetene og rødbetene blandes med mandler og råmarineres i olivenolje.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 pose

Kruspersille

200 g

Spisskål

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

2 stk

Rødbete

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier579 kcal
Energi (kj)2422 kj
Fett19 g
Mettet fett7.9 g
Karbohydrater62.4 g
Sukker14.9 g
Protein35.3 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Sett ovnen på 200°C/180°C varmluft. Legg poteter i en stor kjele med lettsaltet* vann* og kok opp. Kok i 25-30 min, eller til du enkelt kan dele potetene med en kniv. Hell av vannet og legg potetene tilbake i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side og la hvile under lokk.

Bak rødbeter
2

Skrell rødbeter og skjær i 1 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek øverst i ovnen i 25-30 min, eller til møre.

Bak fisk
3

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Legg fisken i en ildfast form og krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett en klatt smør* på fisken. Dekk til med folie og bak i ovnen i 10-12 min. Finhakk persille. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.

Kok spisskål
4

Skjær spisskål i 1 cm tynne skiver. Kok spisskål under lokk i 5 min. Spar litt kokevann* [1 dl | 2 dl] og hell av resten av vannet. Overfør spisskålen til en skål.

Lag stuet spisskål
5

Tilsett smør* [1 ss | 2 ss] og hvetemel* [1 ss | 2 ss] i kjelen. Rør mens smøret smelter. Gradvis tilsett kokevannet*, grønnsaksbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P], og rør til sausen tykner. Tilsett spisskål og persille, og kok til gjennomvarmet. Krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts] og en generøs klype pepper*. Grovhakk mandler.

Server
6

Anrett fisk, stuet spisskål, poteter og rødbeter på tallerkener. Topp med hakkede mandler.