topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Napolitansk rigatoni

Napolitansk rigatoni

med kalamataoliven og pangrattato

Den italienske byen Napoli er ikke bare kjent for pizzaen sin - der er de også eksperter på å lage fantastiske pastaretter. Vi henter inspirasjon fra dette kulinariske sentrum, og lager perfekt al dente-kokt rigatoni i en fyldig tomatsaus med sjalottløk, hvitløk, kalamataoliven, calabresepesto og fersk basilikum. Pangrattato av cashewnøtter og panko gir retten et ekstra krønsj.

Tags:
Plantebasert
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Gluten
Hvete
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

70 g

Kalamataoliven

40 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

2 stk

Hvitløk

½ pakke

Hakkede tomater

1 pose

Basilikum

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 g

Chiliflak

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

60 g

Calabresepesto

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier709 kcal
Energi (kj)2966 kj
Fett27.8 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater92 g
Sukker12 g
Protein18.9 g
Natrium440.9 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk.

Finhakk basilikum.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk oliven.

Grovhakk cashewnøtter.

Lag pangrattato
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek panko og cashewnøtter i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Sett til side i en liten skål.

Lag tomatsaus
4

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk og hvitløk i 2-3 min, eller til de begynner å mykne.

Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og balsamico, og la putre i 6-7 min.

Tilsett chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], pastavann, calabresepesto, oliven og en klype pepper. La putre i ytterligere 2 min, eller til gjennomvarmt.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Tilsett pasta
5

Rør pasta og basilikum i sausen.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.

Server
6

Anrett pasta i skåler.

Dryss over pangrattato.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image