Marrokansk-krydret aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marrokansk-krydret aubergine

Marrokansk-krydret aubergine

med røkt muhammara og urtebulgur

Muhammara er en velsmakende dipp med opprinnelse i Midtøsten. Vår herlige variant inneholder røkt paprikapulver, valnøtter, calabresepesto og chiliflak. Vi serverer den med en frisk utrebulgur laget med persille, ovnsbakt paprika og løk og aubergine, med myke pitabrød og forfriskende yoghurt som tilbehør.

Tags:
Sterk
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Selleri
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Aubergine

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Rødløk

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Saha-Ras

60 g

Calabresepesto

1 g

Chiliflak

2 g

Røkt paprikapulver

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Paprika

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier727 kcal
Energi (kj)3042 kj
Fett31.9 g
Mettet fett8 g
Karbohydrater82.7 g
Sukker17.6 g
Protein17.9 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bland olivenolje [2 ss | 4 ss], Saha-Ras, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Skjær løk i 2 cm brede båter.

Del aubergine i to på langs.

Bak grønnsaker
2

Skjær et sikksakk-mønster med 1 cm mellomrom på innsiden av aubergine.

Plasser aubergine med skjært side opp på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Pensle krydderolje på toppen.

Fordel paprika og løk på den andre siden av stekebrettet. Drypp over olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland.

Bak i ovnen i 20-30 min, til myke.

Kok bulgur
3

I mellomtiden, kok opp en kjele med vann [2 1/2 dl | 4 1/2 dl].

Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels lav varme.

La putre under lokk i 9-10 min, eller til mykt.

Lag muhammara
4

I mellomtiden, grovhakk valnøtter.

Bland røkt paprikapulver [1/2 pose, 2P], valnøtter, calabresepesto og chiliflak i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Tilbered urtebulgur
5

Når det gjenstår 4 min av grønnsakenes steketid, legg pitabrød på en rist i ovnen og varm i 3-4 min.

Grovhakk persille.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Bland persille, bakt paprika og løk, en skvett sitronsaft og en klype salt i kjelen med bulgur rett før servering.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener.

Topp med aubergine, muhammara og yoghurt.

Server pitabrød på siden.