Våre matkasserHjelpGavekort
Meksikansk rekebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk rekebowl

Meksikansk rekebowl

med maissalat og røkt paprikayoghurt

Fyll opp magene med denne fargerike og smakfulle meksikanske rekebowlen. Vi fyller bowlen med dampet ris, maissalt og løkstekte krydrede reker. Retten toppes med en fyldig røkt paprikayoghurt og frisk vårløk.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 boks

Mais

2 g

Røkt paprikapulver

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Rødløk

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Vårløk

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier511 kcal
Energi (kj)2140 kj
Fett10.6 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater78.9 g
Sukker11.6 g
Protein20.2 g
Natrium0.1 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

2

I mellomtiden, bland yoghurt og røkt paprikapulver [1/2 pakke, 2P]. 

3

Hell væske av mais.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Bland salatblanding, limesaft [1 ss | 2 ss], mais, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.

4

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Skjær vårløk i tynne skiver. 

5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek reker, løk, Ay Cajun-ba og en klype salt i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er ferdig når de er rosa på utsiden og matte i fargen på innsiden. 

6

Anrett ris i skåler.

Topp med reker og salat på hver side.

Server med en klatt yoghurt.

Pynt med vårløk.